Texturateksti.jpg

 

Biozoon gmbh on aloittanut TexturePro ® tuotteiden tuotekehityksen ja valmistuksen vuonna 2001 Saksassa.  Ominaista Bizoonin tuotteille on aineosien aistillisten ja toiminnallisten ominaisuuksien optimointi, hyvä liukoisuus, helppo annostelu mittalusikalla ja käyttäjä ystävällinen pakkauskoko.

Tuoteperheeseen kuuluva TexturePro ® kittin avulla pääsee helposti sisään molekyyli gastronomian maailmaan. Kitti avulla voi helposti kokeilla ja testata tuotteiden toimivuutta niin ammattilainen kuin kotikokki.

Biozoon tuotteiden kanssa teemme läheistä yhteistyötä Arto Rastaan kanssa.
 

UUTUUS CocktailPro kit

CocktaiPro kit on paketti sisältäen 7 eri texturas ainetta, Molecular Cocktails kirja ja työkalut joilla pääset alkuun.

Molecular Cocktails kirja on voittanut hopeamitallin Germany Gastronomy Academyn järjestämässä kilpailussa.

Kirja on englanninkielinen.

70,00 € (sis. alv 14 %)

Uutuus Centhazoon 120 g

Centhazoon on yleinen ja neutraalinmakuinen jauhe mehujen, nestemäisten maitotuotteiden, keittojen, kastikkeiden ja monien muiden tuotteiden vaahdotukseen.

Innovatiiviset vaahto luomukset saadaan valmistettua erittäin nopeasti ja ne ovat heti syötävissä.

Centhazoon tarjoaa suuren määrän uusia mahdollisuuksia niin koti- kuin ammattikeittiöihinkin.

24,50 € (sis. alv 14 %)

Agazoon

Agazoon: Sakeuttamisaine, hyytelöimisaine tai stabiliointiaine vahvistamaan hyytelöitä.

Agazoon sisältää agar agar E406 (punalevästä ja merilevästä valmistettua hyytelöimisuutetta)
ja maltodextriiniä. Se liukenee hyvin kylmää tai kuumaan nesteeseen ja hyytelöityy keittämisen jälkeen.

Hyytelöannokset kestävät hyvin säilytystä ja ne voidaan jopa lämmittää uudelleen
(maksimi lämpötila 75 astetta).
Agazoon on kasvisvaihtoehto liivatteelle.

Sen avulla voidaan tehdä luovia hyytelöitä, hyytelöityjä nuudeleita ja hedelmäkaramellejä.

 
Katso video Vanilijakaviaarin valmistuksesta.

Katso video vanilijaspaghetin valmistuksesta.

19,00 € (sis. alv 14 %)

Algizoon

Algizoon: Hyytelöimisaine kapselointiin ja maustettuihin hyytelökuuliin
käytettynä yhdessä Calazoonin kanssa

Algizoon sisältää natriumalginaattia E401 (luonnollista ruskolevä uutetta) ja maltodextriiniä.
Algizoon muodostaa hyytelön kalsiuminonien läsnäolessa.
Tiputtamalla alginate liuosta astiaan jossa on Calazoon liuosta saadaan tuotteeseen kiinteä pinta ja
nestemäinen sisus (aromikapseli, “kaviaaria”, nestepisaroita).

 

Katso video Mangoravioilin valmistuksesta.

13,00 € (sis. alv 14 %)

Calazoon

Calazoon: lisäaine hyytelöimisainelle Algizoon ja Lotazoon.

Calazoon on valmistettu kalsiumlaktaatista E327 (maitohapon kalsiumsuola).
Calazoon on lisäaine Algizoon ja Lotazoon hyytelöimisaineille,
kun tarvitaan kalsiumia muodostamaan kiinteä hyytelö rakenne.
Calazoonille on ominaista hyvin mieto ja miellyttävä maku.

 

Katso video Mangoraviolin valmistuksesta.

10,50 € (sis. alv 14 %)

Celluzoon

Celluzoon : Hyytelöimisaine ja stabilisoija

Celluzoon on metyyliselluloosaa E461 (tuotettu kasvien kuiduista) ja maltodextriiniä.
Celluzoonilla voidaan lujittaa kylmien nesteiden vaahtoa, jolloin vaahdosta saadaan hyvin
kestävä ja stabiili. Celluzoonia voidaan lämmittää ja silti se pysyy geelimäisenä myös
korkeissa lämpötiloissa.
Hyytelö muuttuu jäähdyttämällä taas juoksevaksi ja sen ominaisuuden ansiosta sillä voidaan tehdä niin sanottua kuumaa jäätä.

 


20,00 € (sis. alv 14 %)

Emulzoon

Emulzoon : emulgointiaine ja stabilisoja

Emulzoon sisältää soija lesitiiniä E322 (tuotettu soija pavuista ei geenimanipuloitua) ja maltodextriinistä.
Molekyyli gastronomiassa sillä voidaan tehdä rasvaisia salaattikastikkeita esim. vinegrette tai majoneesi.
Sen lisäksi sen avulla voidaan tehdä ilmavia vaahtoja mehuihin, yrtteihin tai kaikenlaisiin nesteisiin.
Nämä vaahdot kehittävät hyvin aromaattisen ja ainutlaatuisen sulamisefektin suussa.

 

Katso video Mustaherukkavaahdon valmistuksesta.

18,00 € (sis. alv 14 %)

Gellazoon low

Gellazoon low: hyytelöimisaine vahvistamaa ja lujittamaan lämmönkestäviä hyytelöitä

Gellazoon sisältää gellaanikumia E418 (tuotettu käymisen avulla) ja maltodextrin.
Lämmityksen jälkeen Cellazoon muuttuu läpinäkyväksi, lämpövakaaksi hyytelöksi jopa
seoksissa, joilla matala pitoisuus (0,5 %) Gellazoonilla on parempi hyytelöitymis ja vedenpitävyys omaninaisuudet kuin Agazoonilla ja hyytelön kovuutta voidaan muunnella pitoisuuksilla. Hyytelö voidaan tarjota kuumana.
Hedelmä hyytelöitä, nuudeleita tai ohuita aromaattisia folioita voidaan tehdä samalla tapaa kuin Agazoonilla.

 

Katso video Mango-mascarpone kääretortun valmistuksesta.

31,50 € (sis. alv 14 %)

Guarzoon

Guarzoon: Saukeuttamisaine ja stabilisoija

Guarzoon sisältää guarkumia E412 (uutetaan palkokasvien siemenistä) ja maltodextriinistä.
Guarzoon on sakeutusaine, jolla tuotteen nesteelle saadaan korkea viskositeeti ja geelimäinen käyttäytyminen. Guarzoon kestää hapanta tuotetta ja käytetään mm. tehdessä paksuja kastikkeita tai kestävää vaahtoa esim. etikasta. Kestävyyden ansiosta sen avulla voidaan tehdä mm. majoneesia ilman kanamunaa.

 

 


14,00 € (sis. alv 14 %)

Locuzoon

Locuzoon: sakkeuttamis ja hyytelöimisaine

Locuzoon sisältää Johanneksenleipäpuujauhetta E410 (uutettu johanneksenleipäpuun siemenistä) ja maltodextriiniä. Puut kasvat lähinnä välimeren alueella.
Locuzoon on hyvä sakeuttaja kylmissä nesteissä samanlailla kuin Xanthazoon.
Se on ruokateollisuuden käytössä maitotuotteissa, hedelmätuotteissa, salaatinkastikkeissa ja kastikkeissa.
Pakastetuissa hyytelöissä locuzoon viivyttää kiteen muodostumista ja antaa pakastetuotteille miellyttävän tunteen suussa.

 

Katso video suurustetun vinaigrettan valmistuksesta.


 

19,00 € (sis. alv 14 %)

Xanthazoon

Xanthazoon: sakeuttaja ja stabilisoija

Xanthazoon sisältää ksantaanikumia E415 ja maltodextriiniä.
Sillä on hyvät sakkautumis ja stabilisointi ominaisuudet.
Sitä käytetään juomissa, maitotuotteissa, jäätelöissä, hedelmätuotteissa, salaattikastikkeissa ja kastikkeissa. Xanthazoon liukenee sekä kylmää että kuumaan nesteeseen ja muuntaa ne hyytelömassaksi
hyvän turpoamis ja vedensitovuuden ansiosta.

 

Katso video Vanilija-Amaretto shotin valmistuksesta.

20,00 € (sis. alv 14 %)

Iotazoon

Iotazoon: sakeuttaja ja hyytelöimisaine

Iotazoon sisältää iotakarrageeniä E407 (tuotetaan punalevästä) ja maltodextriiniä.
Iotazoonissa on mukana kalsiumia (calazoon) ja siksi se sopii hyvin käytettäväksi maito tuotteiden kanssa. Iotazoon tekee pehmeän ja joustavan hyytelön, vaikka ne eivät kestä kuumuutta mutta kestävät hyvin
pakastamista ja sekoittamista.
Iotazoon vaahto ja hyytelö tuottavat hyvin aromaattisen ja ainutlaatuisen sulamissensaation suussa.

 

Katso video Mangomarmeladin valmistuksesta.

18,50 € (sis. alv 14 %)

TexturePro kitti ja kirja ”Moleculare Basics”

TexturePro kitti ja kirja ”Moleculare Basics”

Aloitus setti molekyyligastronomiaan: metallilaattikko sisältäen 10 eri texturas ainetta, mittalusikan ja  uuden kirja
”Molecular Basics” (ISBN 978-3-87515-033-9)
perusperiaatteista ja 50 Heiko Antoniewiczin reseptiä (englanninkielinen).

 

 


142,00 € (sis. alv 14 %)

Universal-Kit

Universal-kitillä pääset vaivattomasti alkuun matkalla molekyyli gastronomian maailmaan. Kittin avulla saat välineet joilla onnistut tekemään esim. basilika spagehttia tai mansikka kaviaaria.

 


25,00 € (sis. alv 24 %)

ED Scandinavia Oy Ltd. - Kuortaneenkatu 3 A, 00520 Helsinki, Finland
Tel: +358 40 546 3388 - email: myyntiat.gifed.fi